North American Turbocoupe Organization



turns signals work.......sometimes
silver88 Offline
Member
#1
my tc turn signals seem to have a mind of their own. Sometimes they work, and sometimes they dont. Loose wire in the actuator arm? Anything in that arm get worn out so that contact isn't made to turn on the signal, or?????? UPDATE: Ok, now they don't seem to work at all....but the hazards do work. When i say that the signals don't work, i mean that the signals don't turn on, nor the indicator in the dash. I hit the actuator arm and nothing happens. Anyone experience this before?
88tc: daily driver, trying to keep it sane.
Reply

silver88 Offline
Member
#2
No one ever have this problem before?
88tc: daily driver, trying to keep it sane.
Reply

Jeff K Offline
Administrator
#3
The multifunction switch (turn signal, headlight dimmer, etc) is probably bad, but before forking up big $$ to replace it, troubleshoot it. To do that, you really need the EVTM, which has the wiring diagram for the switch, and troubleshooting procedures for it also.

------------------
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 20 psi, forced air intercooler, water injection, bypass valve, Ranger roller cam, subframes, etc., etc.. // 86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP nitrous, ignition, gears, suspension, etc., etc.... // 91 Escort: Bone stock winter car // 00 Windstar (wifes vehicle)
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply

Pete D Offline
Administrator
#4
You should have the schematic in your e-mail
Pete Dunham


Reply

silver88 Offline
Member
#5
thanks to both pete and jeff for the help. Yes pete, i got the schematic in my email. I was playing around with it today, wiggling the key switch. Someone on turboford mentioned this as a possible problem. But, that didn't work. I then bumped the column a few times, and guess what....they worked. So now i think there may be a loose wire in there somewhere. I'll have to pull the cover off and try to locate the problem. Thanks again for the schematic.
88tc: daily driver, trying to keep it sane.
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB