North American Turbocoupe Organization



Turbo gauge does not move
ABird Offline
Junior Member
#1
What is the best way to check the turbo gauge in the dash?  Mine does not register at all.  I'm pretty sure the turbo works, I can feel it boost.  I pulled the dash cluster out far enough to make sure the hose was connected.  The hose felt fine, no dry rot.  All the other gauges work.  Thanks
AES
Reply

Mikey97D Offline
Member
#2
You can disconnect the small line off the vacuum tree and if you have something to control air pressure test it that way.
1988 TC, 5 spd, Stinger 3" Exhaust, Schneider Roller Cam, -4° Cam Pulley, Cone Filter, Gilles Boost Control Valve set at 17 psi, CHE Rear Lower and Upper Control Arms, Braided Brake Lines, Hawk HPS 5.0 Front and HPS (F) Rear, CRES Inserts in front calipers, and '93 Cobra Wheels with General 235/50R17 Tires.   
Reply

Kuch Offline
Senior Member
#3
Like Mike said, the line that connects to the vac tree is very small, looks like 1/8" line and connects to the tree via a rubber adapter.
1988 Turbo Coupe, Black/Black, 5 Speed, Moonroof,  T3/T4 50 trim, ported E6, 255LPH, Kirban, 3" DP dual 2.5" w Hooker Maxflows, MGW shifter, K&N, Gillis valve, RR cam, Koni's
1964 Ford Galaxie 500XL, 390 6V, 4 Speed, Vast and fast
1960 Ford Starliner, 292 Y Block, 3 Speed, slow and low
Reply

ABird Offline
Junior Member
#4
Thank you both.  I went to pull off the hose from the tree and found the problem.  I repaired the hose with another hose that fit over the ends.  Took the car for a test drive and easily got 11 PSI.  Yahoo!                    
AES
Mikey97D likes this post
Reply

Kuch Offline
Senior Member
#5
Awesome, I love it when a plan comes together!
1988 Turbo Coupe, Black/Black, 5 Speed, Moonroof,  T3/T4 50 trim, ported E6, 255LPH, Kirban, 3" DP dual 2.5" w Hooker Maxflows, MGW shifter, K&N, Gillis valve, RR cam, Koni's
1964 Ford Galaxie 500XL, 390 6V, 4 Speed, Vast and fast
1960 Ford Starliner, 292 Y Block, 3 Speed, slow and low
Reply

Mikey97D Offline
Member
#6
That'll do it! Glad you found the problem.
1988 TC, 5 spd, Stinger 3" Exhaust, Schneider Roller Cam, -4° Cam Pulley, Cone Filter, Gilles Boost Control Valve set at 17 psi, CHE Rear Lower and Upper Control Arms, Braided Brake Lines, Hawk HPS 5.0 Front and HPS (F) Rear, CRES Inserts in front calipers, and '93 Cobra Wheels with General 235/50R17 Tires.   
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB