North American Turbocoupe Organization



TC Starting trouble...
Jarron Offline
Senior Member
#1
Ok. The silver TC with the T3 & 3g Alt. swap will not start. The power steering mysteriously went out while driving it one day. Opened hood there was dark fluid all over. The next day I go out and discover that the bracket for the PS pump is loose...and the Alt bolt is gone as well( I may not have tightened the alt. belt properly). Now the car will not start. The teeth did not jump on timing. What gives?
1987 TC aka BIRDPWR - 5 Speed - Silver / Raven; NEW MOTOR!, .48 T3/4 Stage II, BOV, Gillis BoostValve,K & N Filter, MSD Ignition, 3G Alt, HID 8000s.

NEXT UP: 3" DP, 255HP fuel pump, AFPR, larger injectors, FMIC
Reply

Pete D Offline
Administrator
#2
Does it crank?
Pete Dunham


Reply

Jeff K Offline
Administrator
#3
Like Pete said, we need more info to help. Is it a normal speed crank but no start? no crank at all? Weak crank? Do you have spark? Good fuel pressure?

If the alt was loose, maybe the belt was also loose (plus maybe covered in PS fluid = slippery)and it wasnt charging the batt??
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB