North American Turbocoupe Organization



new turbo coupe owner w/ques...
RJS6677 Offline
Junior Member
#1
Anyone having problems w/their guages?My speedometer/rpm/&boost guages work,but the four small guages (fuel/batt/temp/etc.)do not?Prior owner says they just stopped working all of a sudden 2 years ago.I looked for bad fuses everywhere i could but all looked ok.Does the entire guage cluster need replacement?????
Reply

Ryan H Offline
Posting Freak
#2
Welcome! This site is undoubtedly the best resource you'll ever have for info on your TC [Image: smile.gif]

Sounds like it could possibly be a bad ignition switch.. How is everything else working in the car? You also may want to try the search feature, this issue has been brought up many times before.

------------------
Ryan Harris

88 TC, 5 speed, B&M Ripper Shifter, Walbro 190 LPH, K&N, 3.73's, 88K miles
Awaiting install: Volvo FMIC, Walbro 255 HP, Kirban Adj. FPR

[This message has been edited by Ryan H (edited 08-02-2005).]
'88 TC Smile Walbro 255HP, Stinger FMIC, PIT BOV, Pro 5.0, Kirban, RR cam, FRPP strut tower brace, T3
Reply

grey88smokin Offline
Posting Freak
#3
What Ryan H said.

------------------
My TC
84 SVO 1C
08 MKZ
Reply

Jeff K Offline
Administrator
#4
Either ignition switch or IVR (instrument voltage regulator) on the back of the cluster, or the 8 ohm resistance wire from the ig sw to the cluster has burned up, or bad connection at cluster connector.

Pull cluster, and check for voltage at the GY/Y wire at terminal 48 on cluster connector with key turned to RUN. Using a DMM should net battery voltage. If that checks out, use a test light that draws around an amp between GY/Y and ground. Light should light, but be pretty dim. How dim depends on the exact amp draw of the bulb. If that checks out, the IVR could be bad. Replacement IVRs are around $35, or you can build a solid state one that will last forever following the tech article on this site. Could also just be a bad connection at the cluster connector. Taking the connectors out of the cluster, cleaning the contacts, and reinstalling them may clear up the problem.

BTW, As Ryan said, welcome to the board!

------------------
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 23 psi, forced air intercooler, water injection, bypass valve, Ranger roller cam, subframes, etc., etc.. // 86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP nitrous, ignition, gears, suspension, etc., etc.... // 91 Escort: Bone stock winter car // 04 Taurus Duratec (wifes car) // 91 Topaz (daughters first car)
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply

JediHacker Offline
Member
#5
i cant find termainal 48 mine only goes up to 18
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB