North American Turbocoupe Organization



crazy idle
Noname
Guest
#1
I NEED HELP MY 86 T.C. RUNS FINE EXCEPT WHEN IT WARMS UP,AND I COME TO A STOP IT STARTS TO IDLE VERY LOW,SOMETIMES IT STALLS OUT AND AFTHER IT STALLS START IT RIGHT BACK UP AND ITS FINE LIKE NOTHING HAPPENED.IT DONT DO IT WHEN ITS COLD,ONLY AFTHER A 20 MIN DRIVE,AND IF I TRY TO GIVE IT A HIGH IDLE IT WONT DO IT,ONLY AFTHER ACTUALLY DRIVING THE CAR.HELP
Reply

Pete D Offline
Administrator
#2
See the thread "Sputter....Die". Sound like you have the same problem

------------------
88 TC X 2, 86 SVO, Main TC with K&N, 3"DP to 2.5"duals through Dynamax, Ric valve at 17+ and disconnected KS.
Elite Bodega 16" chrome wheels. Autometer pod w/ A/F and Vac/boost gauges. New engine shortly, ported head and
manifolds, polished and cc'd chambers, A-230 cam, Race Engineering Adj Cam Sprocket, Crowlers, ARP head studs, Walbro 190 pump and T-3 for starters. KB subs
and jack rails.
Pete Dunham


Reply

Keith Nubel Offline
Posting Freak
#3
You could have any number of problems. Sticking EGR, vacuum leak(s), Idle control and TPS. Make sure all are clean and set correctly. Intake manifold gasket(s) can also cause problems.

------------------
85 TC 5 speed, K&N filter charger, Ranger Roller cam, 3" exhaust system, manual boost valve, large VAM, SVO PE computer, front mount intercooler, underdrive pulley, ported upper and lower intakes, 245/45/17 wheels & Tires
1985 TC
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB