North American Turbocoupe Organization



Anyone using a Forge BOV have probs??
Hybridbird Offline
Posting Freak
#1
I got my front mount finished and installed my Forge BOV.It is about 6-8 inches from mt TB.It seemed to work ok at first but now I think it is "bleeding" off boost.If I get up to about 15 PSI it sounds like it is opening and letting out the boost. I am also having probs with very harsh "stumbling" at part throttle or on deceleration.It sound like it is trying to open but not quite,because not enough booost or some thing.It seems as if it wants to be all the way open or all the way shut,no in between,which makes part throttle cruising very ugly.How much boost are these supposed to handle?I am thinking maybe I need aheavier spring?Any ideas?


------------------
"Finch....get the f*ck away from that Ficus......that is a jizz-free Ficus!"
"Finch....get the f*ck away from that Ficus......that's a jizz-free Ficus!"
Reply

Jeff K Offline
Administrator
#2
I have had a Forge BPV (not BOV) for over a year, and it works just fine at 21 - 22 psi boost.

------------------
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 21 psi, forced air intercooler, water injection, bypass valve, Ranger roller cam, subframes, etc., etc.. // 86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP nitrous, ignition, gears, suspension, etc., etc.... // 91 Escort: Bone stock winter car // 02 Taurus Vulcan(wifes car)
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply

Hybridbird Offline
Posting Freak
#3
I can actually feel the valve trying to open,but not quite under part throttle.I have looked and double checked all my hoses and connections to find somewhere else that the boost could be leaking to no avail.Once I get up above 12 psi or so it starts to come out and you can here it,and no matter how long I stay in the throttle,it will not hold a steady presuure while up that high it just keeps falling.I'm still searching...

------------------
"Finch....get the f*ck away from that Ficus......that is a jizz-free Ficus!"
"Finch....get the f*ck away from that Ficus......that's a jizz-free Ficus!"
Reply

Qwertys Offline
Senior Member
#4
I'd say make sure all your clamps are seated properly and are tight, and check all your vacuum lines also.
'85 TC BPV and Ford FMIC
'88 TC Kirban AFPR, Autometer Boost, FP and A/R Gauge, 8.8 to 4.10 rear, Walboro 255lph Fuel pump, Garrett GT3071R T3/T4 Dual Ball bearing Turbo, Custom AWIC.
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB