North American Turbocoupe Organization



88 Ford rpm not working
Turbocoupe55 Offline
Junior Member
#1
I swapped out the cluster and found the wires messed up but it's still not working I was able to fix the wire
Reply

brokenbirdy Offline
Junior Member
#2
(04-22-2020, 05:24 PM)Turbocoupe55 Wrote: I swapped out the cluster and found the wires messed up but it's still not working I was able to fix the wire
Had the same issue with mine. Changed out the fuse "even though it looked good" and it fixed the problem.
88 Turbo Bird 5 speed, Intake and exhaust mods, T3/T4 hybrid turbo at 20 psi, Cold air cone filter, manual boost controller, subframes. Still being refreshed.
Reply

Turbocoupe55 Offline
Junior Member
#3
Thanks I'll try it. I'm getting ten pounds of boost can you think of anything of why I'm not getting more ?
Reply

brokenbirdy Offline
Junior Member
#4
(04-23-2020, 12:49 PM)Turbocoupe55 Wrote: Thanks I'll try it. I'm getting ten pounds of boost can you think of anything of why I'm not getting more ?
adjustable wastegate actuator with a 3/8" preload and manual boost controller helped mine to achieve almost 20 PSI max.
88 Turbo Bird 5 speed, Intake and exhaust mods, T3/T4 hybrid turbo at 20 psi, Cold air cone filter, manual boost controller, subframes. Still being refreshed.
Reply

Kuch Offline
Senior Member
#5
55,
If you have a wastegate that is opening to early, that will give you a low boost situation as well. You could try disconnecting th ewastegate vacuum/ boost lines and run without it. But, BE VERY CAREFUL to not overboost it. With no boost going to the wastegate, it should not open and give you full boost.
1988 Turbo Coupe, Black/Black, 5 Speed, Moonroof,  T3/T4 50 trim, ported E6, 255LPH, Kirban, 3" DP dual 2.5" w Hooker Maxflows, MGW shifter, K&N, Gillis valve, RR cam, Koni's
1964 Ford Galaxie 500XL, 390 6V, 4 Speed, Vast and fast
1960 Ford Starliner, 292 Y Block, 3 Speed, slow and low
Reply

Jeff K Offline
Administrator
#6
Most common reason dash lights, gauges, etc dont work is poor connections at the cluster plugs either from the plugs not being fully seated or corrosion / damage to connector pins. 12 V power to power the speedo and tach come from the same circuit, so if the speedo works, tach should also have 12 V power. They also both share the same ground.

I did have a tach fail a number of years ago. Tach electronics were fried. Didnt bother to fix it as I had 2 spares laying around.
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply

Turbocoupe55 Offline
Junior Member
#7
Ok thanks do you know if you can still get new guys for the turbo on a t-3 ?
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB