North American Turbocoupe Organization



88 coupe stalls around 4K rpm and will die or run rough afterj
Boxbaron Offline
Junior Member
#1
Hello everyone, I’ve got a 88 turbo coupe 5 speed, 140k mile all original car. It runs and drives perfect unless I run it hard. At about 4000rpm the engine stalls or quits making power and when I shift it will die and run rough for a couple minutes after. After a couple minutes is starts running fine again. The local mechanics put new plugs, wires, cap rotor and new injector. Checked everything out but it still does the same thing. I would greatly appreciate any info on what I need to do to make it run right?
Reply

Jeff K Offline
Administrator
#2
Sounds to me like weak valve springs causing the HLAs to pump up and hang the valves open at high RPM.
Jeff Korn

88 Turbo Coupe: Intake and exhaust mods, T3 turbo at 24 psi, forced air IC, water injection, BPV, Ranger cam, subframes, etc., etc.
86 Tbird 5.0 (original owner): intake, exhaust, valvetrain mods, 100 HP N2O, ignition, gears, suspension, etc., etc.
05 Taurus SEL Duratec daily driver
04 Taurus Duratec (wifes car)
02 Pontiac Grand Prix GT
95 Taurus GL Vulcan winter beater
67 Honda 450 Super Sport - completely customized
Reply

BJL Offline
Moderator
#3
i agree with Jeff.weak valve spings and lash adjusters over pumping. my tc does with on cold mornings if i dont let if warm up a while.
i had another TC would this constantly unless i let it fully warm up.
Brian J Larkin
88TC 320k miles
T3, FMIC ,3in stinger exhaust, gillis,
255 walbro, afpr, 5spd swap,spec clutch, sn95 5 lug,.
89 Cougar XR7 3.8SC Auto
95 Ranger Splash 3.0 auto
Reply

Boxbaron Offline
Junior Member
#4
Thank you very much for the replies. I will try the valve springs. Should I go with a new cam and lifters while I’m In there? I read a lot about people using a ranger roller cam?
Reply





Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © iAndrew 2018 - Software MyBB